Quick Launch meni

 

U Quick Launch meniju, koji se vuče iz ranijih verzija Windowsa, možete da smestite razne stavari koje češće pokrećete. Nalazi se u okviru Taskbara (linije koja se nalazi desno od Start dugmeta) i veoma je koristan. Na primer želite da pokrenete program za puštanje muzike, ali trenutno radite u nekom programu. Da ne biste morali da sklanjate taj program sa ekrana, dovoljno je da kliknete na ikonu programa u okviru Quick Launch menija.

U Quick Launch meniju Windows već ubacuje nekoliko programa. To su obično Internet Explorer, Media Player, itd. Jedno od dugmića je i Show Desktop, koje služi da ukoliko ste u nekom, nekim programima, a želite da prikažete Desktop, dovoljno je da kliknete na ovo dugme. 

Ukoliko ne vidite Quick Launch meni kliknite desnim dugmetom na Taskbar, izaberite Toolbars, pa Quick Launch. Želite da ubacite svoje programe u Quick Launch? Dovoljno je da ih prenesete u Quick Launch iz prozora My Computera ili Windows Explorera.

 

 

Nazad

 


***Home *** Windows XP Professional i Home Edition*** Kako ga nabaviti *** Tehnička podrška *** Downloads *** Windows Update *** Kontakt ***